• ONDERHOUD •

 

Siliconen producten zijn erg gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. Ze kunnen mee in de vaatwasser en kunnen veilig steriel gekookt worden. Het is aangeraden om siliconen producten gelijk na gebruik schoon te maken. Door siliconen producten gelijk na gebruik in heet water te leggen met een paar druppels citroensap, is het mogelijk het overgrote deel van alle etensresten en geurtjes weg te nemen. Even afspoelen en laten opdrogen in de lucht, en het product is weer schoon.

 

Het hout van de ringen en kralen is onbehandeld. Je kan dit zo laten of je kan er je eigen oliën ter afwerking voor gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld jojoba of lijnzaad olie zijn. 

Mochten de silliconen kralen of andere producten pluisjes of kruimels verzamelen kan je deze gewoon afspoelen en goed aan de lucht laten drogen. Je kan de volledig silliconen producten wel met water en een licht sopje schoonmaken en zijn als ze droog zijn ook geschikt om in de koelkast te leggen voor extra verkoeling. Deze artikelen kunnen niet uitgekookt worden.

Mochten de houten onderdelen pluisjes of kruimels verzamelen dan alleen dat plekje met een licht vochtig doekje schoonmaken. Deze artikelen mogen niet helemaal onder water gehouden worden in verband met het zacht worden van het hout en het werken van het hout.

Natuurlijk geldt voor alle artikelen, als ze beschadigd raken of afslijten dienen ze vervangen te worden.